söndag 19 december 2010

Ljus i mörkret

Just nu, när det går lite tungt för A-laget, så är det skönt att man kan glädja sig åt IFK Vänersborgs alla duktiga juniorlag som visar att hur tungt det än är idag så finns det en mängd med talang att ösa ur i framtiden.

Idag, samtidigt som A-laget spelade mot Bollnäs, så var J20-laget igång nere på Skarpe Nord och krossade kex. Efter 40 mållösa minuter gjorde IFK 0-1 genom Tobias Johansson. Tjugo spelade minuter senare stod det 0-10 till IFK.

Matchen slutade så småningom 1-13 till Vänersborg som hänger på i toppen. Noterbart är att IFK ställde upp med ett lag som nästan uteslutande innehöll spelare som var två, tre eller fyra år yngre än sina motståndare.

Trots det körde man alltså över sina motståndare. Bästa målskytt var liberon Tobias Johansson som dunkade in fem mål och nu är uppe i sju mål på fyra matcher - inte illa för en försvarare. Nils Berner och Robin Karlsson gjorde två mål och tre assist vardera och Berner gick därmed upp i poängligatopp i serien även om Elitrapport.se strulat till sin statistik för tillfället och trollat bort två matcher och fem poäng för Berner.

- - -

Med i matchen var också 17-årige Didrik Land, och för er som inte vet det så är Land en norsk talang hämtad från Stabaek och som representerade Norge i förra säsongen P17-NM i Rättvik.

Land har mestadels spelat i J18-laget och har där gjort bra ifrån sig med sju mål på de inledande sex matcherna. Kul med lite norrmän i IFK, närheten till Norge borde göra att det går att skaffa sig ett ännu bredare utbyte på framförallt ungdomssidan med norska klubbar, vilket borde gynna båda parter och framförallt norsk bandy vars ungdomar får träna, spela oh utvecklas på högre nivå än i Norge.