måndag 10 januari 2011

Go' seger!

IFK%20skr%C3%A4llvann%20derbyt

Efter ett antal tunga, och knappa, förluster på sistone fick IFK Vänersborg äntligen utdelning när man körde över ett håglöst Villa hemma i Arena Vänersborg.

IFK spelade ett tätt och disciplinerat försvarsspel och höll Villas offensiva äss i schack hela matchen. Samtidigt spelade man ett rakt och effektivt anfallsspel där man hela tiden släpper bollen på spelare i fart. Det är riktigt kul att se att det spel som tränarna velat få in i laget börjar sätta sig nu, både offensivt och defensivt, och när det dessutom ger poängutdelning så är det givetvis ännu roligare.

Bästa IFK:are var unge Christoffer Fagerström med sina två mål, plus en snygg soloräd och en fixad straff, tätt följd av Richard Wallin Kamperin som gjorde en stormatch på backposition, liberon Martin Röing som var överallt och lite till samt målvakten Gabriel Bridholm som verkligen tog chansen att visa upp sig nu när han fick spela igen efter ett antal matcher i rad på bänken.

Poängen blir givetvis oerhört viktiga i jakten på kvalplats. I och med segern krympte IFK avståndet till Haparanda till tre poäng och ser man på spelschemat så har IFK en handfull goda poängchanser kvar. Det kommer bli en rysare.

DAGENS SMARTASTE...

... går till Joachim Berglund som med ca fem minuter kvar av matchen sökte upp kontakt med Villas bäste spelare Johan Andersson, slängde sig i isen, började skälla och knuffa lite lätt på honom och fick samma behandling tillbaka - med följden att både Berglund och Andersson fick sitta tio minuter för olämpligt uppträdande och Villa därmed fick avsluta matchen i underläge och med sin bästa och mest kreative spelare på utvisningsbänken.

Det är sånt som kallas rutin.

1 kommentar:

  1. danne-boy:

    1 - läs tabellen, den ljuger inte

    2 - varför skriver du inget om vetlanda matchen? för att vänersborg förlorade den? pajas...

    3 - Hur känns det????

    SvaraRadera